За нас

Начало І За нас

Кои сме ние

Фирма Нико-86 е създадена през 1990г. и е една от първите частни фирми в България.Крайъгълният камък на успеха ни и стабилния растеж се дължи както на портфолиото ни от над 10 световни бранда така и на високия професионализъм и постоянство на екипа ни което ни прави една от най добрите дистрибуторски компании в България в момента. Наши клиенти са всички международни ритейлъри представени в България, както и огромна част от българските вериги супермаркети.Към момента доставяме нашите п3родукти на повече от 7000 клиенти. Осигуряваме на нашите партньори съдействие за маркетинг, мърчандайзинг и всичко от което се нуждаят. Ние създаваме пазарни лидери и нас ни се довериха много производители известни в целия свят като БОЛТОН МАНИТОБА, РИЗО СКОТТИ, ГАЛИНА БЛАНКА, МОНИНИ, МАЙНА ПАНЕТТОНИ, ВИЧЕНЦИ и много други. Благодарени на високо квалифицираните ни маркетингови и търговски екипи ние превърнахме брандовете МЕЛИО,МОНИНИ и РИЗО СКОТТИ в лидери на бълг.пазар.

И днес със същият ентусиазъм както преди 30 години продължаваме да се развиваме и да задоволяваме потребностите на всички наши клиенти.

История

1990 г.

Създадена е “НИКО-86” от Ваня и Лъчезар Стоянови. Една от първите частни фирми след 10 ноември 1989 г.

1991-2000г.

Открит е първия магазин на фирмата за козметика и битова химия. Подписан е първия договор за доставка с италианската фирма АБА за почистващи препарати. През 1997 г. представяме на българския пазар първия в България обезмаслител с марка МЕЛИО. През 1998 г. е разкрита хранителна дивизия и започваме дистрибуция на марките МАЙНА ПАНЕТТОНИ и БИСКОНОВА.а през 2000г. към портфолиото се присъединява и бранда МОНИНИ/№1 продажби в Италия/

Подписан е договор с Метро Кеш енд Кери България първата международна верига в България,както и с ТВ ФАНТАСТИКО

2001-2010 г.

Продължава разширението на портфолиото от продукти, като са добавени кроасани АНТОНЕЛЛИ,премиум бисквити ГРИЗБИ.

През този период са подписани и договори с всички международни ритейлъри - БИЛЛА, КАУФЛАНД, КАРФУР, МОСЮ БРИКОЛАЖ и БАУМАКС.

2011-2020 г.

Разширява се мрежата от клиенти-започват доставки на ЛИДЛ, ПРАКТИКЕР и дрогериите ДМ и ЛИЛИ.

Подписан е договор БОЛТОН МАНИТОБА-ИТАЛИЯ и започваме лансиране на марката препарати за тоалетни WC NET /№1 продажби в Италия/

2021-2022 г.

Продължаваме да пишем история

Нашите марки